top of page
IMG_20210619_210847__01__01_edited.jpg

Kevätretriitti
Själö - Seilin saarella 

3.5 -5.5.2024

Kiitos kaikille 25 osallistujille aivan ihanasta viikonlopusta! Suunnitelmissa on järjestää syysretriitti lokakuussa taas! Pysythän kuulolla! 

TervetuloaSeilin saarelle - Välkommen till Själö

Toukokuun alussa saariston herätessä talven hiljaisuudesta saavumme jälleen Seilin saarelle, meren äärelle nauttimaan lintujen laulusta, keväisestä luonnosta, joogasta ja rauhallisuudesta. Seilin saari on lumoavan kaunis - punaiset venevajat, ainutlaatuinen luonto ja meri luovat tyynen rauhallisen tunnelman hengähtää, hellittää ja pysähtyä. Seilin saarella on myös kiehtova historia, johon pääsemme tutustumaan opastetulla kierroksella viikonlopun aikana. Saarella toimii myös Turun Yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen tutkimusasema, joten luontoa todellakin varjellaan saarella! 

Viikonloppuun mahtuu joogaharjoituksia historiallisessa Seilin päärakennuksessa, ulkoilua metsäpoluilla ja istuskelua kallioilla. Syömme hyvin, nukumme, oleilemme ja saunomme. Mereenkin pääsee uimaan ken uskaltaa! Mukaan tarvitset vain joogamaton, villasukat ja ehkä bikinitkin, saunakamppeet sekä sopivan säänmukaisen vaatetuksen sisälle ja ulos.

Joogaamme kahdessa ryhmässä, jotta joogaharjoitukset sopisivat kaikentasoisille, sekä aloitteleville että kokeneemmille. And by the way - our community is both inclusive and multilingualVi talar svenska, we speak English ja puhumme suomea. Ein bisschen deutsch auch aber vielleicht nicht so viel...! You are warmly welcome whoever you are or identify as, wherever you are from, whatever age or however fit or not you are. 

Retriitti järjestetään yhteistyössä Visit Seilin ja Rederi Ab Vitharun kanssa. Majoituksesta, ruokailusta ja kuljetuksista vastaa Visit Seili ja Rederi Ab Vitharun ja joogaohjelman toteutuksesta vastaa Larun Astangajooga. 

Screenshot 2023-09-20 at 1_edited.jpg
Screenshot 2023-09-20 at 1.05_edited.jpg
DSC04502_edited_edited.png
IMG_20231029_133129_edited.jpg

Joogaohjelma ja teema

Joogaretriitin ohjelma sopii kaikentasoisille joogeille, olet tervetullut viettämään rauhallista ja rentouttavaa viikonloppua juuri sellaisena kuin olet. Harjoittelemme lauantai- ja sunnuntaiaamuina kahdessa ryhmässä, toinen astangaa ja toinen kevyempää lempeää joogaa. Lauantai-iltapäivällä ohjelmassa on kaikille suunnattu työpaja ja illalla ennen nukkumaanmenoa teemme yhdessä rauhoittavan meditaation ja Yoga Nidran. Historiallinen Seilin päärakennus toimii joogastudionamme. 

Viikonlopun joogaopettajana toimii Larun Astangajoogan ja Myllykylän Joogan Anna Laurin. Lauantai-iltapäivän työpajan pitää meille Body Mechanicsin Teemu Eguavoen. 

"Sthira Sukham Asanam" - Power & Grace

Viikonlopun aikana pohdimme yhtä joogafilosofian viisausaforismia "Sthira Sukham Asanam" (Patanjalin Jooga sutrat 2:46), joka tarkoittaa, että jooga-asennon on tulisi olla sekä vakaa (sthira) että miellyttävä (sukham). Pyrimme harjoittelemaan kaikissa viikonlopun harjoituksissa niin että olo, mieli ja keho olisi sekä vahva että kevyt.

Untitled.jpg

Mietimme esimerkiksi missä kehossa vakaus ja vahvuus tuntuu, ja toisaalta missä keveyttä ja vapautta? Miten teemme aurinkotervehdyksiä niin että tunnemme vahvuutta ja voimaa, ja samalla keveyttää ja vapautta? Sulkeeko nämä kaksi ajatusta toisensa pois, vai voiko ne tapahtua samaan aikaan? Seilin kalliolla istuskellessa, ulos merelle katsoessa - löytyykö luonnosta näitä samoja ajatuksia? Tai voiko joogaharjoituksen oivallukset vakaudesta ja keveydestä käyttää myös kotona ja töissä? ​Sthira Sukham Asanam voi olla hyvin konkreettista ja yksinkertaista pohdintaa eikä syvälle filosofian maailmaan ole tarkoitus sukeltaa tänä toukokuisena viikonloppuna. Mutta voimme lempeästi haastaa ja harjoitella aivojamme ja kehoamme kokeilemaan näitä kahta näkökulmaaa samanaikaisesti. Power and grace, voimaa ja keveyttä, sthira sukham asanam.

Aamuharjoitukset

Harjoittelemme kahdessa ryhmässä la- ja su-aamuisin:

Aamuryhmä 1: klo 8-10 Mysore

Astangajoogaa omassa tahdissa, ykkös- ja/tai kakkossarjaa. Astangaharjoitukseen osallistuaksesi sinulla on hyvä olla astangajoogan alkeiskurssi tehtynä ja hieman harjoitusta jo takana. Harjoittelemme pääasiassa ykkös- ja kakkossarjaa mysoretunnilla, joten myös edistyneemmät pääsevät harjoittelemaan ja kehittämään harjoitustaan. 

Aamuryhmä 2: klo 10.15-12 Lempeä jooga

Ohjattu lempeä joogatunti on rentouttava, virkistävä, helppo ja kehoa voimistava harjoitus. Lempeällä joogatunnilla teemme ohjatusti restoratiivista ja kehoa vahvistavaa joogaharjoitusta. Tälle tunnille et tarvitse mitään kokemusta joogasta, saat saapua juuri sellaisena kuin olet. Tavoitteena on liikuttaa kevyesti kehoa, hengittää ja tuntea hyvää oloa kehossa harjoituksen jälkeen.

Lauantai-iltapäivän työpaja: Kehon voimalinjat ja viisas ranka

 

Lauantai-iltapäivällä saamme vieraaksemme Teemu Egauvoenin, osteopaatti ja joogaharjoittelija. Teemu on tuttu monille joogaajille, hän on jo vuosien ajan pitänyt turvallista huolta monien joogiemme kehonhuollosta.  Teemu pitää meille parin tunnin työpajan, jossa käsittelemme kehon voimalinjoja ja miten voimaa käytetään viisaasti harjoituksessa. Teemu käsittelee workshopissa myös selkärangan käyttöä vaativissa rotaatioissa ja taaksepäin taivutuksissa. Työpaja sopii kaikille tasoille, sekä lempeää joogaa tekeveille että astangajoogeille. Tavoitteena on ymmärtää kehoamme ja miten sitä liikutetaan viisaasti joogaavan osteopaatin näkökulmasta - tietenkin viikonlopun teemaa unohtamatta: Sthira Sukham Asanam. 

Viikonlopun aikataulu

Perjantai 3.5.

Lauantai 4.5.

Sunnuntai 5.5.

Perjantaina tapaamme Nauvon satamassa klo 17.45. Lautta M/S Innamo lähtee tasan klo 18.15 Nauvon satamasta ja saavumme Seilin saarelle noin klo 18.45. Majoittaudumme ja syömme illallisen, jonka jälkeen mahdollisuus saunomiseen ja iltauintiin. Kokoonnumme vielä iltameditaatioon Annan kanssa, jos ei sauna ole vielä valmistanut meidät yöunille.

Lauantai- ja sunnuntaiaamuna harjoittelemme kahdessa ryhmässä Annan kanssa. Astangajoogit tekevät harjoituksensa klo 08-10 ja syövät aamiaisen harjoituksen jälkeen. Lempeät joogit syövät ensin aamiaisen ja saapuvat lempään ohjattuun aamujogaan klo 10.15-12. 

 

Lounasta tarjoillaan klo 13, jonka jälkeen pääsemme tutustumaan saaren kiehtovaan ja vaiherikkaaseen historiaan. Kierrämme oppaan kanssa saarta ja pääsemme myös vierailemaan kirkossa. Iltapäivällä on myös aikaa olemiselle, metsäretkille, päiväunille. 

 

Iltapäivällä n. klo 16-18 on vuorossa kaikille yhteinen workshop kehon voimalinjoista ja selkärangan viisaasta käytöstä. Joogamatot mukaan. Lue lisää "Joogaohjelma" kohdasta.

 

Illalla nautimme päivällisen, jonka jälkeen sauna on lämmin. Ennen nukkumaanmenoa on taas mahdollisuus rentoutua iltameditaatioon ja Yoga Nidraan Annan kanssa.

Sunnuntaina joogaamme samalla formaatilla kuin lauantaina. Aamujoogan ja aamupalan jälkeen saamme hetken vielä nauttia saaren rauhasta ja luonnosta ennen lounasta. Kotiinlähtö saarelta tapahtuu M/S Sommarskär aluksella klo 15.30 ja saapuminen takaisin Nauvon satamaan viimeistään klo 16. 

Nauvoon pääsee helposti omalla autolla tai linja-autolla. Auton saa parkkiin lähelle satamaa. Retriitin osallistujien kesken pyritään järjestämään kimppakyytejä lähempänä viikonloppua. 

Majoituksesta, ruokailusta ja kuljetuksista vastaa Visit Seili ja Rederi Ab Vitharun ja joogaohjelman toteutuksesta vastaa Larun Astangajooga. 

Majoitus ja ruokailu

Seilin saarella saamme nauttia saariston rauhasta ja nukkua sikeästi tunnelmallisissa punaisissa mökeissä tai päätalon vieressä olevassa rakennuksessa. Yövymme kahden hengen huoneisissa tai voit lisämaksusta varata yhden hengen huoneen itsellesi. Liinavaatteet ja pyyhkeet kuuluvat hintaan. 

 

Täyshoitoon kuuluu illallinen perjantaina saapuessa, aamiainen, lounas ja päivällinen lauantaina ja sunnuntaina aamiainen ja lounas. Tämän lisäksi kerran päivässä kahvit tai teet. Tarjoilemme herkullista kasvisruokaa - kerrothan muista ruokarajoitteista ilmoittautuessa. 

 

Majoituksesta ja ruokailusta vastaa Visit Seili.

Screenshot 2023-09-20 at 1.06.08 PM.png
Screenshot 2023-09-20 at 1.07.44 PM.png
Screenshot 2023-09-22 at 12.06.54 AM.png
WhatsApp Image 2023-10-29 at 12.05.48 (1).jpeg

Opettajasi Anna Laurin

Jooga ja meditaatio ovat olleet iso osa elämääni jo 20 vuotta. Löysin joogan asuessani Australiassa vuosina 2003-4 ja meditaation muutamia vuosia myöhemmin etsiessäni vastapainoa työelämän hektisyyteen. Olen koulutukseltani KTM ja kiireiset ja vaativat uravuodet vaikuttivat hyvinvointiini, väsymys ja stressi oli jokapäiväistä. Päivittäisestä jooga- ja meditaatioharjoituksesta muodostui tärkeä henkireikä vahvistaen henkistä ja fyysistä hyvinvointiani.

​Olen harjoittanut astangajoogaa vuodesta 2005 ja opettanut vuodesta 2008 mm. Helsingin Astangakoululla kunnes perustin oman studion Lauttasaareen vuonna 2015. Vuonna 2016 perustin myös Myllykylän Joogan Itähelsinkiin. Lauttasaaren ja Myllykylän lisäksi suuri osa työajasta kuluu yksitysoppilaiden ja yritysasiakkaiden seurassa. Suomen lisäksi olen vuosien aikana opettanut sekä retriittejä että pidempiä aikoja Thaimaassa, Costa Ricassa ja Etelä-Afrikassa.

 

​Oppini olen saanut eri opettajilta ympäri maailman ja vuonna 2014 sain auktorisoinnin eli astangajoogan opetusluvan pääopettajaltani Sharath Joisilta KPJAYI instituutista, joka sijaitsee Mysoressa Intiassa. Astangajoogan lisäksi harjoittelen ja opetan mindfulness meditaatiota. Opettajani ja mentorini tällä polulla on edesmennyt (2017) aktivisti, kirjailija ja joogi Shoken Michael Stone. Hänen opetukset ovat muokanneet syvästi ja laajasti omaa käsitystäni ja kokemustani joogasta, meditaatiosta ja elämästä. Suosittelen tutustumista hänen kirjoihin, podcasteihin, luentoihin, videoihin ja artikkeleihin täältä.​

 

Työskentelen myös sertifioituna ratkaisukeskeisenä valmentajana (IASTI) sekä yksilöiden että tiimien kanssa ratkaisukeskeisesti ja tulevaisuusorientoidusti. Vapaa-aikanani luen, kokkailen innokaasti, taitoluistelen, nautiskelen saaristossa, pelleilen siskonpoikieni kanssa ja vietän aikaa perheen ja ystävieni kanssa. 

Untitled_edited.jpg

Teemu "Teme" Eguavoen

Teemu on monille Larun ja Myllykylän joogeille jo pitkältä ajalta tuttu iloinen ja hymyilevä kehonhuoltaja ja osteopaatti. Hän on Helsingin Punavuoren Body Mechanicsin perustaja ja tehnyt erilaisia kehohoitoja ja hierontaa jo vuodesta 1996. 

IMG_20240225_151118_edited.jpg

Teemu toimii myös valmentajana ja anatomian opettajana ja hänellä on aivan ainutlaatuinen näkemys siitä miten kehoa kannattaa turvallisesti ja viisaasti liikuttaa ja vahvistaa myös vaativissa harrastuksissa. Temellä on myös itsellä pitkä ja monipuolinen joogatausta ja tietää mitä haasteita meillä saattaa olla kun hengitämme ja liikutamme kehoa joogamatolla. 

 

Temellä on kevyt, iloinen ja positiivinen olemus, ja nauttii jokaisesta päivästä hymyillen. Vapaa-aikaansa hän viettää mieluiten luonnossa, salilla ja joogaa harjoitellen. Hän sanoo työnsä parhaimpia puolia olevan ihmiset, joiden kanssa saa työskennellä ja vaihtaa ajatuksia - joten tervetuloa Teemu mukaan kanssamme Seilin saarelle!

Screenshot 2024-02-26 at 12.55_edited.jp
IMG_20240225_151108_edited.jpg
Screenshot 2024-02-26 at 1.06_edited.jpg

Hinnat ja ehdot

Joogaretriitti toteutetaan yhteistyössä Visit Seilin, Rederi Ab Vitharun ja Larun Astangajoogan kanssa. Majoituksesta ja ruokailusta vastaa Visit Seili ja Rederi Ab Vitharun ja joogaohjelmasta vastaa Larun Astangajooga. 

 

Majoitus ja ruokailu (täyshoito) pe-su:

265€ (sis alv) /2hh huoneessa. 1hh huoneen lisämaksu 70€ (sis alv). Maksu maksetaan saarella Visit Seilille. 

 

Joogaohjelma pe-su:

145€ (sis alv) sisältäen kaikki jooga- ja rentoutusharjoitukset sekä lauantain iltapäiväworkshopin. Joogaohjelmasta saat laskun sähköpostitse Larun Astangajoogalta. 

 

​Retriitille mahtuu mukaan 20 osallistujaa ja ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksen sattuessa ennen 3.4.2024 perimme 50% koko kurssimaksusta (molemmat osuudet) ja 3.4.2024 jälkeen tapahtuvista peruutuksista 100% kurssimaksusta (molemmat osuudet). Mikäli et pääsekään osallistumaan viikonloppuun, voit ilmoittaa tilallesi toisen osallistujan. 

 

Vakuutus: Osallistujia ei ole vakuutettu erikseen Larun Astangajoogan tai Visit Seilin puolesta. Huolehdithan, että matka-, tapaturma- tai vapaa-ajanvakuutuksesi on voimassa ja kattavat mahdolliset suunnitelmiesi muutokset ja niistä aiheutuneet lisäkustannukset. 

Tuletko mukaan? 

Ilmoittaudu mukaan klikkaamalla alla olevaa osoitetta. Vastaamme mielellämme myös joogatunteihin liittyviin pohdintoihin tai kysymyksiin käytännönasioista.

Jos haluat mukaan niin kysele samantien tilannetta. Teemme parhaamme, että pääset kanssamme rentoutumaan! 

Olet lämpimästi tervetullut !
Du är varmt välkommen ! 

Screenshot 2023-09-22 at 7.57.51 PM.png
seili logo.png
IMG_20210619_210847__01__01_edited.jpg
bottom of page